• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Одржана Ускршња ликовна Eко - колонија у вртићу "Полетарац"

uskrsnja likovna kolonijaПредшколска установа "Полетарац" Жагубица је 08. априла била домаћин  10. јубиларне Ускршње еколошко -  ликовне колоније, која је и ове године организована у сусрет великом хришћанском празнику Ускрсу. Деца су заједно са васпитачима, показала уметнички таленат,  и оригиналношћу уз помоћ боја и приручних средстава направила лепе слике, уметничка дела, чија је вредност непроцењива. Колонију, која је организована у сардњи са УЛУХ -ом отворила је директор вртића, Мирјана Марковић Милосављевић.

"Драга децо, поштоване и уважене колеге, колегинице, васпитачи, стручни сарадници, родитељи и остали гости, задовољство ми је да вас у име Предшколске установе "Полетарц" и у своје лично име све поздравим. Данас су са нама гости из девет општина Браничевског и Подунавског округа а и представници васпитачи и директори комшијских општина Мајданпек и Бор. Наша колонија траје већ десет година, а данас су овде сви они који имају посебног дара, талента и љубави и инспирације према ликовној уметности, цртању, сликању, вајању и примањеној уметности", истакла је директорка вртића.

Учесници су потом кренули у кратак обилазак Жагубице где су у природи сакупљали материјал потребан за рад, и посетили галерију УЛУХ - а, изложбу скулптура постављену у холу Дома културе и галерију у Мотелу "Врело".

Гости и домаћини Еко - колоније имали су прилику да се друже са врсним уметницима који су такође сликали на тему најрадоснијег хришћанског празника. Поред ликовних уметника Хомоља, Стојан Ђорђевић, члан Удружења ликовних уметника Србије, је деци дао праве савете о држању цеткице, комбиновању боја и свему што је потребно да би слика била квалитетна.

Дружење, стицање познанстава и остваривање  контаката са другарима из осталих установа јесте основни мотив организовања оваквих дешавања, а деца у била поведена окружењем и природом коју пружа овај крај, каже Ана Штериоска, васпитач и председник Удружења васпитача Браничевског округа и додаје: "Оно што је битно за децу јесте да користе природни матерјали а познато је да је то најбоље за све узрасте вртића.  Велики одзив и број учесника потврда су  добре организације 10. Еко - колоније одржане у дечјем вртићу "Полетарац" у Жагубици", а наша сардња која већ годинама траје је на завидном нивоу."

Сви су се потрудили да пруже најбоље, нема победника и побеђених , а деца су пуно научила. Директор вртића је уручила захвалнице за креативност и успешно учешће, са жељом да наредна колонија окупи још више посетилаца.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=TeGQWM8-Yhk{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB