• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржано предавање за пољопривреднике

Predavanje za poljoprivrednike u Zagubici 2015У Жагубици је у понедељак, 25. маја, у просторијама пчеларског центра одржано још једно у низу предавањe из области пољопривреде. Носиоци регистрованих пољопривредних газдинстава могли су да донесу и узорке земљишта са својих парцела и предају их стручњацима из пољопривредне саветодавне стручне службе из Пожаревца на анализу која је за сада још увек бесплатна. Теме предавања биле су и осигурање животиња и усева, као и подстицаји у оквиру биљне и сточарске производње.

О важности предавања сведочило је и присуство самог председника општине Сафета Павловића, који је први поздравио пољопривреднике истакавши да ће Општина увек бити уз њих. У прилог томе најавио је и отварање нове, централне земљорадничке задруге у просторијама некадашње ЗЗ ”Млава” Вуковац, коју је у стечајном поступку купила Општина Жагубица.

„Пољопривредници ће сада поново моћи да купују и продају производе по знатно повољнијим ценама, као и да се окупљају и организују како би могли боље да заступају своје интересе и унапређују пољопривредну производњу”, рекао је Павловић.

Отварање задруге се очекује чим се буду дефинисали сви законски оквири и задруга буде уписана у регистар АПР-а.

Одушевљени пољопривредници пажљиво су саслушали предавања која су затим уследила и исказали своје мишљење да увек чују нешто корисно што ће касније примењивати у пракси, сложивши се у оцени  да их треба организовати што чешће.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=EwK8N00GazE{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB