• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Општина Жагубица упутила хуманитарну помоћ општини Кладово

Pomoc opstini KladovoОпштинска организација Црвеног крста Жагубица још једном је показала хуманост и заједно са локалним руководством истоимене општине одазвала се акцији помоћи онима којима је то у овом тренутку најпотребније. С обзиром да је подручје Неготинске крајине протекле недеље погодила елементарна непогода праћена обилним падавинама, Црвени крст Жагубице је у одговору са надлежним институцијама донео одлуку да се помоћ упути најугроженијима са подручја Кладова и околине.

"Црвени крст Жагубице је уз помоћ локалне самоуправе успео да сакупи одређену хуманитарну помоћ која ће бити прослеђена Црвеном крсту Кладова и грађанима општине Кладово. Mислим да је ово подручје тренутно најугроженије и стога смо одлучили да помоћ упутимо мештанима који живе на овом подручју. У договору са Црвеним крстом Кладова и Штабом за ванредне ситуације отпремићемо помоћ у виду пијаће воде, гардеробе и хране која је неопходна", изјавио је секретар Црвеног крста општине Жагубица Дејан Николић.

Љубиша Јовкић, заменик председника општине Жагубица који је обишао магацин Црвеног крста приликом утовара робе, навео је да је најбитније помоћи у датом тренутку када је то најнеопходније .

"Мислили смо да се мајске и јунске поплаве које су захватиле нашу земљу неће поновити у скорије време, међутим сведоци смо још једне природне катастрофе која је погодила подручје Мајданпека, Неготина и Кладова. Ситуација је била не баш пријатна и за нашу децу која су у тим данима била на екскурзији у Кладову. Деца су била на безбедном и омогућена им је сва неопходна услуга захваљујући  председнику истоимене општине, штабу за деловање у ванредним ситуацијама и особљу хотела. На овај начин желимо да им укажемо на знак захвалности и наравно помогнемо колико је то у нашим могућностима. Не заборављамо помоћ коју добијамо када је нама потребна, а ту смо да и ми то као локална самоуправа чинимо када је другима неопходно јер је то наша обавеза", рекао је Јовкић.

Општина Кладово само је део Србије која је ове године била мета катастрофалних полава које су изазвале велике штете, а надлежни се надају да ће се у овом крају ситуација у догледно време бити стабилизовна, а путни правци оспособљени за нормално одвијање саобраћаја.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=_3cydzwstPo{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB