• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Отварање XIII Сабора „Врела Хомоља“ у Жагубици

Poceo 13 Sabor Vrela Homolja u ZagubiciТуристичка манифестација по којој је oпштина Жагубица препознатљива и која традиционално, већ 13 година, окупља велики број учесника и посетилаца из свих крајева Србије, представља колаж различитих вишедневних садржаја са основним циљем очувања традиције дефинишући на тај начин идентитет и имиџ овог дела Србије.

13. Сабор „Врела Хомоља“ отворио је председник општине Жагубица Сафет Павловић.

Председник је том приликом најавио инвестиције највећег  светског трговинског ланца у овом делу Србије:

„Посебно желим да нагласим, да је руководство локалне самоправе у коалицији СНС-СПС, а уз подршку државних органа, обезбедило да у нашој општини  позната  Шветска фирма ''ИКЕA'', изгради фабрику за прераду и производњу финалних производа од дрвета.  У фабрици биће запослено преко 300 радника.  Наравно, да за све то су нам потребни   бољи путеви и други инфраструктурни капацитети. Општина Жагубица интензивно ради на томе  али с правом очекује и материјалну помоћ и подршку државних институција и међународних организација“, истакао је председник општине Жагубица Сафет Павловић.

Првог дана Сабора посетиоци су могли да погледају поставку изложбеног карактера Хомољско етно двориште, фотографије ‘’Природне лепоте Хомоља’’, изложбу слика са прошлогодишње ликовне колоније у галерији УЛУХ, а ови садржаји биће доступни посетиоцима све време трајања Сабора. Први наступ у оквиру манифестације имали су најмлађи житељи општине који су на платоу КПЦ-а извели две плесне нумере и чији је дефиле улицама Жагубице и претходио отварању манифестације.

Оно што ће уследити наредних дана, према речима Мартине Лукић, координатора овогодишње манифестације, је Сајам „Меда и предузетништва“, округли сто са темом – „Витештво у доба Лазаревића“ и Српски пој од искона, централни део манифестације чији је почетак заказан за петак у 21 сат. У суботу ујутру почеће припрема хомољских специјалитета изнад врела Млаве, а затим ће уследити и њихова дегустација и весеље свих присутних уз наступе домаћих и гостујућих културно уметничких друштава и концерте естрадних уметника. Наступиће и Културно-уметничко друштво “Костолац” из Костолца, које ће након бројних наступа на угледним међународним фестивалима и најпозанатијим концертним дворанама широм света, сада по први пут наступити и у општини Жагубица.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=cDnk0aK9lGw{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB