• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Отворена изложба слика Драгише Симеоновића - Симона у Пожаревцу

Simon-izložbaПрва самостална изложба слика аутора Драгише Симеоновића -Симона отворена је уз Галерији савремене уметности у Пожаревцу.  Изложби су присуствовали Душан Милосављевић, помоћник председника општине Жагубица, Драган Зарић, директор Културно - просветног центра Жагубица, Павле Миладиновић врхунски сликар и графичар из Пожаревца, уметници Хомоља и остали познаваоци и љубитељи ове врсте уметности из Пожаревца и околине.

По отварању исте Симон је истакао: "Представио сам 25 експоната насталих ове и претходне године где сам направио један "омаж" Хомољу и хомољском пејзажу. У неким сегментима излазио сам из објективног описа ствари и улазио у апстрактни експреионизам где сам осликавао само Врело Млаве које ме посебно инспирише".

Јулија Башић, историчар уметности је приликом отварања издвојила да је Симон за фокус слике изабрао мотив пејзажа који уметници доживљавају као тајно скровиште животног наратива, јер само расточени предео на платну има моћ да се превезе ка посматрачу и то је разлог зашто уметник изнова наставља да ствара пејзаже. Такође је додала да је сарадња уметника Жагубице и Пожаревца изузетна а то показује већ друга изложба од почетка године у Пожаревцу где учествују аутори из Жагубице.

Ово је трећа самостална изложба врхунског уметника из Жагубице која је у Градској галерији у Пожаревцу била јако посећена, а посетиоци поставку исте могу разгледати до 15. августа.

 

 

 

 

{videobox}3lHwBEmRZsY{/videobox}

 

 

 

 

 


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB