• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Повратак задругарства у општини Жагубица

Zadruga Mlava VukovacЗемљорадничка задруга "Млава" Вуковац је у стечајном поступку а комплекс бивше Задруге је поново у власништву општине Жагубица. Објект је у дотрајалом стању а доста новца је потребно  да би се довео у стање функционалности. Реновирање целог конплекса је у току, што представља још један успех локалне самоуправе, јер се планира проширење пословања и запошљавање радника, чему иначе општина тежи.

У предизборној кампањи странке које чине већину у Скупштинском парламенту (СПС, СНС, ГГ "Покрет за Хомоље") обећале су да ће се посебно залагати за повратак и унапређење задругарства, које се тренутно налази на веома ниском нивоу. Након само годину дана, дата обећања се реализују. Општина Жагубица је са стечајним управником постигла споразум да  комплекс задруге "Млава" узме у закуп, а да након завршетка стечајног поступка откупи Задругу. Одмах након потписивања уговора о закупу отпочели су радови на санацији и уређењу објекта од стране локалне самоуправе општине Жагубица. Наредни кораци су сазивање Скупштине задругара и формирање нове задруге, избор руководиоца  и најважнији корак представљаће формирање откупних магацина стоке и пољопривредних производа у свим селима општине Жагубица, истиче председник Сафет Павловић и додаје да пољопривредници убудуће неће стрепети од накупаца који држе монопол на тржишту и управљају ценама.

Спољашњост и унутрашњост објекта добиће нов изглед, а оно што јенајбитније, општини Жагубица даће нови смисао у погледу развитка сточног фонда и пољопривреде и пружиће произвођачима и сточарима сигуран пласман производа и цене.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=YrjDtSnDscY{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB