• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Подршка у запошљавању особа са инвалидитетом

Podrska u zaposljavanju osoba sa invaliditetomНационална служба за запошљавање Филијала Пожаревацреализује мере активне политике запошљавања намењених послодавцима и особама са инвалидитетом. Послодавци и незапослена лица могу истовремено користити више различитих мера и програма, при чему им Национална служба запошљавања у реализацији пружа оперативну и стручну подршку, организује јавне радове у циљу очувања и унапређења радних способности незапослених особа са инвалидитетом, а ради остваривања одређеног друштвеног интереса.

Подршку запошљавању особа са инвалидитетом служба запошљавања пружа кроз различите програме који се реализују у областима: социјалних, хуманитарних и културних делатности, одржавања, заштите животне средине и природе и одржавања и обнављања јавне инфраструктуре.

Организатор програма запошљавања филијале Пожаревац Пуриша Митровић, каже да је на пројектној активности, Јавним радовима, предвиђено ангажовање 15. лица са инвалидитетом за подручје Браничевског округа које покрива осам општина међу којима је и Жагубица: „ У сарадњи са Службом запошљавања испоставом у Жагубици и локалном управом Национална служба за запошљавање Филијала Пожаревац је за потребе на Јавним радовима у жагубичкој општини ангажовала 6. лица. Особе са инвалидитетом активности спроводе  у Црвеном Крсту где се обављају послови „Помоћ и подршка за све“ и у Расаднику Покрета Горана Жагубица, где се ради на пословима „Зелена и чиста Жагубица“, додаје г – дин Митровић.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=M6SivUTWvpE{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB