• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Почетак изградње новог цевовода за насеља Рибаре и Изварица

novi cevovod u izvarici i ribaruДесетак дана је прошло од како се ушло у реализацију капиталног пројекта изградње новог цевовода за насеља Рибаре и Изварица. Након припремног периода уследили су радови, а погодни временски услови омогућили су да се радови на ископавању канала заврше на територији месне заједнице Рибаре и почну у Изварици. Радове је обишао председник месне заједнице „Пионир“ Изварица Мирослав Стојићевић са Предрагом Ивковићем, шефом оперативе Јавно комуналног предузећа „Белосавац“ које је извођач радова.

„Једно од наших предизборних обећања било је да ћемо мештанима Изварице и Рибара обезбедити основне услове живота. Више од 250 домаћинстава ова два насеља након више од 15 година добиће хигијенски исправну воду. Дужина новог цевовода је око 2.5 км, а вредност пројекта је око 5,5 милиона динара“, наглашава председник месне заједнице Изварица.

Оно што је најбитније воду ће добити и издвојена одељења ОШ „Моша Пијаде“ у оба насеља у којима деца похађају наставу од 1. до 4. разреда.

„Радови се изводе задовољавајућом динамиком и време нас за сада служи. Почели смо са радовима пре 10 дана. Ископали смо до сада око 1400 метара и остало је још неких 500 метара. Надамо се, ако не буде било кише, да до петка завршимо комплетно копање, што је и најтежи део, с обзиром да је брдовит терен на коме се налазимо. Након завршетка копања канала следи израда кућице црпне станице у Рибару, где је извориште, kao и да се повежу базени и шахте у ова два насеља. Надам да ће за 20-ак дана водовод бити пуштен у функцију и грађани ће веома брзо добити квалитетну и исправну воду за употребу “, истиче Предраг Ивковић испред извођача радова ЈКП „Белосавца“.

Изградња новог цевовода који ће обезбедити довољну количину воде за домаћинстав, омогућена је захваљујући локалној самоуправи која брине о основним животним потребама сваког појединца. Извођач радова Јавно комунално предузеће, набавило је сву потребну опрему и уколико временски услови дозволе—радови ће бити изведени у планираном року.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=C8w0P_z6zWY&feature=youtu.be{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB