• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Прва фаза радова на реконструкцији основне школе у Жагубици

radovi na rekonstrukciji krova na OS u ZagubiciПрва фаза радова на реконструкцији школске зграде "Моша Пијаде" у Жагубици започета је 16. јула ове године. Ради се на санацији једног дела постојеће кровне конструкције прве основне школе у Хомољу која је саграђена давне 1845. године. Кров чије је обнављање у почетној фази, постављен је почетком 80 - тих година када је и дограђен други део зграде и до данашњег дана није вршено обнављање, тако да постојећи послови имају изузетан значај.

С'обзиром на дотрајалост кровног покривача, локална самоуправа општине Жагубица заузела се за решавање овог проблема и тренутне радове инвестира у потпуности са око 3 милиона динара, у циљу омогућавања ученицима квалитетнији и лепши боравак у образовној установи.

Приликом обиласка радова, Љубиша Јовкић, заменик председника општине Жагубица је истакао: "Буџетом за 2014. годину предвидели смо одређена средства да стари кров у потпуности реконструишемо, а данас смо овде да обиђемо радове. Ученици који похађају ову школу имаће нови кров, што ће омогућити безбеднији боравак у установи почетком нове школске године. Локална самоуправа се у складу са новчаним могућностима труди да одржи и сачува све објекте на територији општине, што омогућава лепши живот на овом простору."

„Пројектом "Реконструкција дела постојеће кровне конструкције", предвиђено је да ће активности трајати 20 радних дана, а обновом 850 квадратних метара косе површине крова, школа ће трајно решити проблем прокишњавања“, каже директор Снежна Николић и додаје да је посао поверен грађевинском предузећу "Стил инжињериг" Београд.

Летњи распуст и лепо време прилика су  да се започето заврши, јер образовну установу у Жагубици у наредном периоду очекује још посла који подразумева израду фасаде и замену комплетне већ дотрајале столарије. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=jRz0blll_kY{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB