• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Председник општине Жагубица потписао уговоре са Удружењима грађана

Opstina Zagubica potpisala ugovore sa udruzenjimaКао и у прошлој буџетској години тако је и у 2015. општинско руководство општине Жагубица донело одлуку за издвајање одређених средстава ради помоћи Удружењима грађана и организацијама цивилног друштва од Општег и Јавног интереса који се финансирају из буџета општине Жагубица.

Приликом потписивања уговора, председник општине Жагубица, Сафет Павловић, је навео да се на овај начин подпомажу удружења са територије жагубичке општине, да боље развију планиране активности, и изразио наду да ће корисници расположива средства добро и рационално трошити у складу са потребама.

Драгана Милосављевић, председник комисије, прецизирала је да су удружења у обавези да средства искористе наменски по основу предатих пројеката и да су иста додељена по областима којих је укупно осам.

„Од укупно 25. пројеката програма уговоре је са председником општине Жагубица Сафетом Павловићем данас потписало 18. Удружења грађана који су по конкурсу стекли право на добијање средстава, а 7. је одбијено. Износ одобрених средстава је 13.134.000 динара“, навела је Драгана Милосављевић.

Одлука о избору програма - пројеката Удружења грађана и организација цивилног друштва од Општег и Јавног интереса који се финансирају из буџета општине Жагубица за 2015. годину донета је и спроведена из области: пољопривреда и народно стваралаштво, култура, хуманитарни и остали програми, заштита животне средине, здравствена и заштита животиња, борачко инвалидска заштита и помоћ старима.

У име свих председника и представника који су добили уговоре, Бранислав Живковић, председник ловачког удружења „Јован Шербановић“ Жагубица рекао је да су средства умногоме значајна подједнако свима и захвалио локалној самоуправи за помоћ, несебичну подршку и разумевање. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=7Gc982lhnwU{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB