• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Радови на уређењу насеља Сиге

Radovi na crkvi u naselju Sige 2015Пажљивим одређивањем приоритета уз минимално улагање средстава и уз велику подршку мештана свих насеља који су учествовали у волонтерском извођењу радова, локална самоуправа у Жагубицина челу са председником општине Сафетом Павловићем, у последње три године решила је бројна текућа питања у општини,  а један од следећих корака је решавање питања квалитетног водоснабдевања у насељу Сиге, као и завршетак радова на уређењу цркве Св.Блага Марија која краси сам центар овог насеља.

Црква Свете Благе Марије у насељу Сиге ускоро ће добити функционалан изглед привођењем крају радова на овом верском објекту. Заједничким средствима општине Жагубица и мештана тренутно се изводе радови на постављању електроинсталација. Средства је обезбедила локална самоуправа, а мештани обављају радове волонтерски.

Према речима председника општине Жагубица Сафета Павловића, локална самоуправа помаже изградњу православних храмова у свим насељима.

Црква Свете благе Марије окупља вернике из два насеља: Сиге и Милановац, а на задовољство свих њих уследиће даље уређење цркве, тако да ће после колективног крштења организаованог у априлу месецу, црква моћи да настави са оваквим и осталим верским чиновима у новом руху, у коме ће 4.августа прославити и свој дан.

Бројни радови на уређењу насеља Сиге биће изведени у наредном периоду, а најзначајнији ће се односити на решавање питања водоснабдевања, вишегодишњег проблема житеља овог насеља, а који се према речима надлежних, очекује у току ове, евентуално почетком следеће године. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=qZdRFw2NJq4{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB