• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Радови на уређењу просторије за централну стерилизацију у Дому здравља Жагубица

1Radovi na uredjenju prostorije za sterilizaciju u Domu zdravlja ZagubicaАкредитована здравствена установа у Жагубици спроводи све мере у складу са правилима и прописима потребним за правилније вођење послова и ефектније пружање услуга пацијентима који се лече у Дому здравља. Са тим циљем, по техничкој документацији која је прописана од стране надлежне комисије, а урађена у сарадњи са главном сестром, отпочели су радови на сређивању просторије за централну стерилизацију.

Како Дом здравља нема довољно средстава, локална самоуправа је одмах реаговола и финансијски помогла изградњу ове просторије за коју се каже да је срце установе у којој се стерилишу сви инструменти, униформе, мантили и све што је неопходно за рад. У централној стерилизацији се стерилише и сав материјал за све амбуланте, те је постојање овакве просторије изграђене према свим стандардима и прописима прекопотребан за квалитетнији рад здравствене установе.

Директор Дома зравља у Жагубици Слободан Огњановић, истиче да локална самоуправа има разумевања за потребе у области здравства и максимално пружа финансијску подршку овој здравственој установи, како би могла неометано да функционише, а све у интересу грађана општине Жагубица.

Мотив Дома здравља у Жагубици који је акредитован на три године,  јесте стално залагање за унапређење квалитета рада и безбедности пацијента, где запослени теже остварењу заједничких интереса и пролазе кроз процес континуираног учења. У свему томе имају несебичну подршку локалне самоуправе.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=MWXdygDSalQ{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB