• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Светски шампион Жељко Димитријевић на пријему у општини Жагубица

-Zeljko Dimitrijevica na prijemu u opstini ZagubicaСветског рекордера у параолимпијским играма Жељка Димитријевића, у четвртак, 05. новембра, примио је са посебним задовољством заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић, уз честитке за постигнут успех и остварене резултате на шампионату у Дохи.

Освојена златна медаља у бацању чуња, засигурно представља велики успех на који је Димитријевић посебно поносан, а и велику част за општину Жагубица којa је и родно место шампиона.

Са спортског догађаја, како каже, носи феноменалне утиске, јер је самим тим што је освојио злато, на такмичењу је бацио нови рекорд светског шампионата. О причи Димитријевића, конкуренција је била доста јака, три момка из Чешке били су јако добри а затим и такмичари из Словачке. Иначе ове године другопласирана је била Индија, а четврто место заузео је такмичар из Мексика.

Освајањем ове медаље, Димитријевић је заокружио целину, освојивши злато на три велика такмичења и самим тим постао европски, светски и параолимпијски рекордер:

“На Параолимпијским играма у Лондону, бацио сам 26, 88 што је најдаље икад бачено, а то је самим тим светски рекорд, бачен је на параолимпијским играма што је и рекорд ове олимпијаде, а то што сам из Европе је и европски успех. Сада сам употпунио круг освојених медаља“, рекао је светски рекордер у бацању чуња, параолимпијац и врхунски спортиста Жељко Димитријевић.

Још једна степеница у циљу који је Димитријевић сам себи задао су Параолимпијске игре у Риу, где ће покушати да одбрани злато са Параолимпијских игара које је освојио у Лондону 2012. године.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=9C_VEnXoLRI{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB