• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

СНС и СПС поделили гласове у општини Жагубица

izbori 2014И аналитичари и политичари сагласни су да су ванредни парламентарни избори одржани 16. марта у Републици Србији у значајној мери променили политичку сцену Србије. Убедљива победа Српске напредне странке требало би да значи да ће парламент бити ефикаснији али ће то подразумевати и много већу одговорност.

Резултати у општини Жагубица разликују се у односу на Републику - у броју освојених гласова листа и партија које су прешле изборни праг.

Листа "Александар Вучић - Будућност у коју верујемо" и листа "Ивица Дачић - СПС-ПУПС-ЈС" освојиле су готово подједнак број гласова - разлика је у 0,5% у корист Српске напредне странке.

Одзив бирача на нивоу општине Жагубица је  64,76% , по речима Томислава Милојевића, члана радног тела Републичке изборне комисије у општини Жагубица, избори су протекли без икаквих неправилности у свих 17 бирачких места у 16 насеља.

На нивоу општине Жагубица ови парламентарни избори донели су изненађење за 17 партија са изборне листе које нису прешле цензус, а које су у претходном периоду имале политичку снагу, међу којима су УРС, ДС, ДСС.

Српска напредна странка најбољи изборни резултат остварила је на бирачком месту број 11 у Рибару освојивши 62,9% гласова, док је Социјалистичка партија Србије најбољи резултат остварила на бирачком месту број 10 у Изварици освојивши 62,8% гласова.

Резултати избора и успех Српске напредне странке омогућили су да се у посланичким клупама републичког парламента нађе и Оливера Пауљескић, председник Општинског одбора Српске напредне странке Жагубица.

izbori 2014 god 001

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=6XFQVgGOvGI{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB