• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Спортске активности основних школа

1Sportske aktivnosti odnovnih skola u opstini ZagubicaБројни планови у вези са школским спортом, реализују се сходно програмима рада у готово свим основним и средњим школама у Србији. Школска - спортска такмичења представљају скуп више самосталних спортских такмичења, која се остварују независно једна од других, а која се утврђују програмом за период од четири године, на основу кога се доносе годишњи програми за сваку школску годину.

Динамика остваривања сваког од појединих такмичења за одређену школску годину утврђује се календаром такмичења и наставним планом и програмом физичког васпитања,  како за основне тако и за средње школе.

Према таквом плану руководе се и школске установе општине Жагубица, те је 19. марта одржано такмичење у спортској дисциплини „мали фудбал“. Окупљање основаца је ове године организовала Основна школа „Јован Шербановић“ Лазница.

По речима наставника физичког васпитања у Лазници, спортска грана - мали фудбал, једнаје од најраспростањенијих дисциплина за коју се опредељују подједнако и девојчице и дечаци, а карактеристика и сврха такмичења је да деца на терену искажу своје склоности ка појединим спортовима и да управо такмичењем на јединствен начин покажу таленат према одређеним спортовима.

„Такмичење је ове године протекло коректно, а најбољи су и остварили резултате“,наводи наставник физичког образовања, Милан Јовановић.                  

У мушкој конкуренцији најбоља је била екипа ученика Основне школе из Лазнице која је резултатом 5: 0 савладала вршњаке школе из Жагубице, док су девојчице Основне школе „Моша Пијаде“ Жагубица биле боље од екипе основаца лазничке школе, а резултат је 4:0.

Победничке екипе пласирале су се на окружно такмичење које ће се према инструкцијама Министарства просвете, одржати ускоро. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=EAsVpTxZpIk{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB