• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

У домаћинству породице Joновић у Жагубици крава отелила тројке

Krava otelila trojke u ZagubiciЈедна од најзаступљенијих грана пољопривреде у Хомољском крају је сточарство, а узгојем говеда претежно сименталске расе бави се готово 80 посто становништва. Општина Жагубица и локална самоуправа помаже пољопривредницима да кроз различите видове субвенција побољшају и унапреде своја газдинства, а самим тим и остваре што боље приносе.

Међутим, има и оних који не користе помоћ, већ сами од сопственог прихода, одржавају своје газдинство. Једно од таквих је и домаћинство Србислава и Руменке Јоновић из Жагубице којима се пре неколико дана рад троструко исплатио. Добили су принову, и то три телета од једне краве. Помало несвакидашњи догађај у Жагубичким шталама који се не памти бар у протеклој деценији, у ово домаћинство је унео пуно радости.

Брачни пар Јоновић, сточарством се бави већ 40. година, у штали има седам млечних говеда сименталске расе и две козе, од којих има и млека и сира. Нешто од производа продају, а нешто поделе са рођацима. Како кажу, улагање у пољопривреду је мало исплативо али их одржава љубав према послу.

Порука целе приче је ипак да је  пољопривреда у успону, а прича домаћина, брачног пара Јоновић, довољно говори о нади сточара да ће за пољопривреднe произвођачедоћи и боља времена.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=36OXYQ_EfsE{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB