• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

У Жагубици одржана уводна радионица пилот пројекта Ресава - Млава

mlava-resavaУ оквиру Регионалног програма за културно и природно наслеђе  Југоисточне Европе, на иницијативу Савета Европе, спроводи се полот пројекат локалног развоја "Ресава Млава".  Министарство културе и информисања Републике Србије, општина Жагубица и Јединица за спровођење пилот пројекта Ресава- Млава организовали су уводну радионицу у Жагубици. Радионица са темом "Дијагноза, дубља анализа, вредности и потенцијали територије пројекта" спроведена је поводом почетка рада радних група за спровођење дубље анализе вредности и потенцијала територије Ресава - Млава.

Присутне је на почетку поздравио координатор активности на пројекту Радиша Милошевић, а испред локалне самоуправе обратио се начелник општинске управе Животије Илић. Радни тим био је у саставу Маја Мишковић, национални координатор пројекта и Борислав Шурдић пројект менаџер.

Чланови  радних група  на информативном састанку, добили су опште информације о пројекту, циљевима, начину  спровођења, резултатима  досадашњег рада а такође су упознати  са методологијом, улогом, начином и правилима рада радних група у циљу доношења правих решења за остварење локалне стратегије одрживог развоја. Неколико речи о самом састанку рекао је г-дин Борислав Шурдић, менаџер пројекта:

" Данашњи састанак је информационог  карактера, учесници ове и будућих  радионица који ће учествовати у читавом пројекту, тачније у овој фази пројекта, биће информисани о томе која је њихова улога у самом пројекту Ресава-Млава. То је пројекат којим се настоји да се културно и природно наслеђе употребе за стратешки развој одређених територија, а у овом случају говоримо о територијама  које припадају општинама Деспотовац и Жагубица. Ту  имамо природне вредности и споменике  културе који не треба да буду само део идентитета територије већ и прилика за развој културног туризма и одрживог развоја ове регије."

Према речима организатора, ово је добар тим људи различитог образовања, који може да допринесе развоју територије. Учешће локалног становништва у смислу давања предлога, мишљења, сугестија и указивања проблема са којима се суочавају из области културног наслеђа и туризма је од кључног значаја за добру примену стратегије, закључак је по завршетку радионице. 

 

 

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=yK_ty_mDI4A{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB