• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

У току израда нацрта буџета за 2014. годину

Izrada budzeta za 2014Протеклих дана Општинска управа општине Жагубица активно ради на изради буџета за 2014. годину. Она, према најавама начелника за финансије и буџет Владе Тодоровића, неће бити лака:

"У оквиру службе за финансије и буџет општине Жагубица сагледали смо досадашњу потрошњу у 2013.години, обзиром да је то полазна основа за израду буџета за предстојећу годину. Министарство финансија такође је увело одређене рестриктивне мере на нивоу Републике Србије. Сагледавањем целокупне ситуације један лимит је ограничавање броја радника и фонда зарада за запослене, а друга ствар је да су сва предузећа, установе и институције као и директни и индиректни буџетски корисници у законској обавези да у регистру запослених пријаве све запослене у државној управи, односно локалној администрацији. Сви корисници су то одрадили, а имамо и друге рестриктивне мере, обзиром да је најављено да ће онај део који ће условно речено бити санкционисан односно умањен, бити позиција капиталних субвенција. У буџету за 213.годину нисмо имали нарочито велике финансијске позиције, тако да ћемо се потрудити да амортизујемо умањење трансфера из правца Републике, обизором да смо ми као општина са малим сопственим приходима изузетно везани за транфер који иде из Републике, што значи да наш буџет морамо урадити у складу са свим упутствима која су јако рестриктивна", истиче начелник за буџет и финансије Влада Тодоровић.

Из одељења за буџет и финансије за сада напомињу да све оне активности које су битне  за потребе корисника буџетсих средстава, заинтересованих удружења и свих оних који учествују у изради нацрта буџета у смислу дефинисања потреба, одређују се по плану. С друге стране Министарство Републике одређује висину транфера и на основу тога даље се може планирати колико се реално прихода може очекивати. Опредељена средства биће мања него ове године, обзиром на то да су мере штедње утицале да приходи буду значајно умањени. Биће одређени број састанака и јавних расправа са корисницима буџетских средстава, а начелник одељења за буџет и финансије Влада Тодоровић истиче да се у стручним службама труде да испоштују мере које су везане за законске обавезе. У сваком случају буџет за 2014. годину ићи ће редовном процедуром и очекује се да  ће бити  усвојен крајем децембра месеца на  седници Скупштине.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=qQBsqRZ2ou0{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB