• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Уметници Жагубице угостили сликаре из Костолца

ULUH Zagubica domacin umetnicima iz KostolcaУметници Хомоља угостили су у петак, 21. новембра ликовне ствараоце из Костолца. Наиме, у Жагубици је отворена изложба са VI Међународне ликовне колоније „Костолац 2014“, коју посетиоци могу разгледати наредних неколио дана у галерији Удружења ликовних уметника Хомоља. Госте је испред уметника Хомоља поздравио Влада Тодоровић, а потом се обратила и Снежана Милошевић, председник Удружења ликовних стваралаца „Спектар“ из Костолца:

„Сваке године имамо традиционалну ликовну колонију која се одржава у Костолцу на обали Дунава. Дужи низ година сарађујемо са уметницима Жагубице посебно са Драгишом Симеоновићем који своја дела излаже код нас. Надам се даљој сарадњи коју ћемо продубити још више на обострано задовољство“, истакла је г-ђа Милошевић.

Поред слика које су уметници Удружења из Костолца представили у Жагубици, посетиоци су могли чути и предивне песме које су казивали: Славица Станојловић, Биљана Мешић Јанковић, Горан Стевић, Драган Журжевић и Златан Пекић, а на гитари се представио и сликар Кирел Дмитров. Поставку изложбе отворио је председник УЛУХ – а, академски вајар Јанко Лалић.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=pH0bxHLm050{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB