• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Уређење трга Јована Шербановића у Жагубици

-Uredjenje trga Jovana Serbanovica u ZagubiciВисоке температуре које обележаваја другу пловину септембра омогућавају извођачима радова ангажованим на партерном сређивању простора око старог Дома да реализују планирани посао.

Радови на тргу "Јована Шербановића" у Жагубици су у пуном јеку у шта се лично уверио и заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић, обилазећи терен.

"Након завршетка радова на старом Дому културе остао је овај плато испред њега који је годинама био запуштен, те смо одлучили да и то уредимо. Убрзано се ради на уређењу ових површина, почев од  Ловачког дома, где је урађена ограда и ради се парк у дворишту, стара фонтана испред  Дома се реконструише и поред ње се гради једна чесма која је неопходна на овом месту где је највећа циркулација људи. Споменик Јовану Шербановићу, једином Народном хероју из наше општине је дуго био запуштен, као и сам комплекс око споменика. Скоро да је споменик био невидљив, а већ од сада се види да ће то бити једна лепа површина, која ће бити лепо уређена. И на крају, имамо и радове испред Дома културе где се поправља фонтана и ради озелењавање једног дела платоа", истакао је заменик председника општине Љубиша Јовкић.

Све радове надгледа Јавно предузеће Дирекција за изградњу и развој општине Жагубица, већину изводи Јавно комунално предузеће "Белосавац" , а ангажоване су и друге приватне фирме које убрзано раде како би се све завршило на време и како би 25. септембра  било уприличено и свечано отварање сређених просторија.

"Хоћу да нагласим да ће и Месна заједница "Врело" Жагубица коначно да добије своју просторију коју годинама није имала, а она ће се налазити код парка "Јована Шербановића" у Жагубици, да ће Ловачка секција Жагубица, такође и најбројнија секција, добити своју канеларију, потпуно уређену и реновирану, јер своју просторију није имала, а да ће општинско Удружење ловаца добити комплетно уређен Ловачки дом, тако да ће овај простор овде бити  жив, насељен, функионалан и задовољаваће потребе које имају грађани општине, јер ће имати и уређен парк у центру Жагубице", рекао је заменик председника општине.

За оне који овај простор памте као неуређену површину, све делује помало нестварно, а сигурно је ипак да ће Жагубица добити јединствен парк какав и заслужују њени житељи. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=MNZKOy4rXtw{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB