• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Усвојен буџет општине Жагубица за 2016. годину

-Usvojen budzet opstine Zagubica za 2016Одборници СО Жагубица одржали су последње заседање у 2015. години где је главана тема била Предлог одлуке  о буџету општине Жагубица за 2016. годину. Ова тачка је усвојена  већином гласова.

„Мени је велико задовољство да смо ове године смогли снаге  да  на иницијативу и поредлоге свих  буџетских корисника који имају средства опредељена буџетом  исти смаљимо са 516, на 477 милиона динара. Ове 2015. године имали и задуживања општине Жагубица за капиталне инвестиције које су  јако значајне, самим тим што су ту урачунати водоснабдевање три насеља у доњој реци и уградња  колектора за пречишћавање отпадних вода, односно, заокруживање пројекта канализације у Жагубици. Државна ревизијска институција је ове године била у контроли, па смо имали прилике да преконтролишемо рад корисника буџета и комплетно рад Општинске управе, где је након тога константовано да са средствима која су нама дата и стављена на располагање, велики део проблема који су законом предвиђени  доста добро решавамо“, образложио је Начелник одељења за финансије и буџет Влада Тодоровић

Тодоровић је рекао да су ребалансом сагледане све преузете обавезе буџетских корисника и још истакао: „На дневном реду је данас било доста тачака које се тичу јавних предузећа, а везане су такође за буџет, а понајвише за пројекте који су педвиђени да се раде и реализују и у 2016. годину. Битно је такође истаћи да је пројекција у буџету рађена за три године, а план капиталних инвестиција за пет  календарских година, тако да са 115 милиона улазимо у 2016. годину“, рекао је Тодоровић.

25. седница Скупштине општине  је поред  ребаланса буџета, садржала још осам тачака, такође подржаних од стране скупштинске већине. Истом је председавао Дејан Николић, који је укратко и прокоментарисао саму седницу:

„Донели смо најважнију одлуку  која се доноси у току календарске године, а то је усвајање буџета за 2016. годину, а и одлуку о капиталним инвестицијама која и прати овај буџет као и пословања наших јавних предузећа.  Радује ме посебно што су данашњој седници присуствовали представници опозиције , који су нам се придружили и редове скупштине се вратили после више од две године. Чули смо конструктивне предлоге и надам  се да ће и убудуће опозиција пратити наш рад и на тај начин нам помоћи да успешније радимо“, истакао је Николић.

 Присутнима се на крају обратио и председник општине Жагубица Сафет Павловић,  који се захвалио  одборницима на квалитетном раду у години која је на измаку, а свим сарадницима, пословним партнерима и грађанима општине Жагубица честитао предстојеће празнике , пожелевши све најбоље.

Он је такође нагласио да свако ко жели да се упозна са радом председника и његовог тима, имаће прилике, и то у дуелу на телевизији.

Скупштинско заседање завршено је након двосатне расправе,  а по завршетку је констатовано да је локални  буџет сачињен у складу са упуствима Министарства финансија.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=xf7QWm-dw1I{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB