• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Ускоро решење проблема водоснабдевања Рибара и Изварице

1Nova busotina u RibaruВодоснабдевање мештана општине Жагубица један је од основних приоритета локалног руководства, те ће с тим у вези ускоро бити решен још један проблем који тренутно мучи становнике села Рибаре и Изварица.

Експлоатациони бунар, тачније бушотина из које се водом снабдева око 250 домаћинстава ова два села, тренутно није у употреби.

"Бушотина је предвиђена да буде дубока 90 метара, међутим она је 40 м у једном пречникуFi 140, док осталих 50 метара су Fi 90. Због тога смо одмах у старту имали проблема око спуштања потапајуће пумпе, која је могла да сиђе само до тих 40 метара, одакле смо црпили воду за снабдевање насеља Рибаре и Изварица. Узор настанка квара је неадекватна бушотина, која је пропескарила и сада није у функцији, односно, из ње не може више да се црпи квалитетна пијаћа вода", образложио директор ЈКП „Белосавац“ Срђан Којадиновић:

Председници две месне заједнице „Пионир“ Изварица и „Млава“ Рибаре,  Мирослав Стојићевић и Топлица Радосављевић, истичу да се проблем јавио услед неадекватно одрађеног посла тадашњег извођача радова на изради бушотине која је рађена 2011. године, ана питање како најбоље решити горући проблем кажу да се мора ископати нова бушотина.

Добра воља од стране локалне самоуправе за помоћ постоји па се у сарадњи са ЈКП „Белосавац“ тренутно проналази најбољи начин како би мештани добили здраву и исправну воду за пиће. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=f5g5BKM7oWI{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB