• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Црвеном крсту Жагубица допремљена помоћ за социјално - угрожене

Socijalna pomoc opstini ZagubicaВлада Републике Србије и Министарство рада и социјалне политике у сарадњи са црвеним крстом Србије, сваке године донирају помоћ у виду пакета хране и средстава за хигијену социјално угроженим породицама у Србији. Помоћ се опредељује првенствено неразвијеним општинама друге, треће и четврте групе, које немају народну кухињу и могућност да се најсиромашнијима пружи услуга бесплатног оброка. Једна од таквих је и општина Жагубица која већ пету годину за редом добија помоћ ове врсте, a која се преко Црвеног Крста Жагубица даље распоређује по приоритетима угрожености социјале.

Секретар Црвеног крста Жагубица Дејан Николић, каже да је помоћ опредељена за око 300 домаћинстава општине Жагубица. Пакети ће се делити по списковима који већ постоје, али ће се урадити провера истих у циљу потпуније информације о новим појединцима којима је социјална помоћ потребна.

Током расподеле која ће уследити по насељима, породице чије се домаћинство састоји од четири члана, добиће један пакет, а на породицу која броји више од четири особе биће опредељена по два пакета хуманитарне помоћи.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=HeyZLBHMco4{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB