• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Школа "Моша Пијаде" обележила Дечију недељу

Decija nedelja - OS Zagubica 2014У оквиру Дечје недеље Oсновна школа "Моша Пијаде" Жагубица организовала је низ активности које ће допринети остваривању новог знања ученика, побољшању понашања и васпитања и њиховом интелектуалном развоју.

"Мостови међу генерацијама", био је мото организовања догађаја у петак 09. октобра, где су ученици и старије генерације размењивали стваралачка искуства, кроз поезију и музику. У циљу развијања солидарности према старима и поштовања њиховог животног искуства, као и пружања подршке новим генерацијама родитеља, деца и млади сусрели су се у Дому културе и лепо се дружили. Гордана Томић, наставник у пензији, прочитала је посетиоцима и младима неколико интресантних, поучних песама, а омладински бенд ученика Техничке школе презентовао је старије песме из свог репертоара које се и данас радо слушају.

Организовани сусрет са старијом популацијом становништвау локалној заједници посебно у мањим срединама, има добар ефекат који се и овога пута показао као квалитетан допринос развоју личности деце и младих. Иначе, поред дешавања у сали Дома културе, основци жагубичке школе су на платоу испред дома изложили радове које су својеручно направили у оквиру слободних активности које су такође организоване у оквиру Дечје недеље.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=TITsX5gtqPs{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB