• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

„Градити и обнављати паметно – штедети због себе и природе“

Seminar o korišćenju energijeМинистарство културе и информисања Републике Србије, Одељење за привреду и економски развој општине Жагубица и Јединица за спровођење пилот пројекта локалног развоја „Ресава-Млава“ организовали су у Жагубици предавање на тему „Градити и обнављати паметно – штедети због себе и природе“. Предавање о коришћењу обновљиве енергије одржала је проф. др  Марија С Тодоровић, која је члан Академије инжињерских наука Србије.

Напредна насеља су енергетски ефикасна. Она се развијају користећи обновљиве изворе енергије. Здрава насеља немају емисију угљен – диоксида, она чувају своје природно и културно наслеђе као важан ресурс свог процвата и одрживог развоја.

Испред  Министарства културе и информисања присутнима су се обратили Маја Мишковић, Међународни координатор пројекта Ресава-Млава, Борислав Шурдић, менаџер на истом пројекту и Радиша Милошевић, координатор пилот пројекта локалног развоја „Ресава-Млава“.

Пројекат Ресава-Млава жели да подигне ниво опште бриге о животној средини и наслеђу у овом делу Србије и учини га конкурентнијим  за развој туризма, који је једно од стратешких опредељења општине Жагубица.

Предавање је имало за циљ приближавање ове теме становништву, прикупљање информација и мишљења општине Жагубица о развоју ове области кроз пројекат Ресава-Млава и давање предлога за организовање и спровођење пилот акције из области енергетске ефикасности у 2014. години.

Поред председника Скупштине општине Жагубица Небојше Илића, едукацији су присуствовали запослени у Општинској управи, директори јавних предузећа и установа Жагубице и заинтересовани грађани за ову област. 

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=LKfadD9e3EY{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB