• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Одржана седница Управног одбора пилот пројекта Ресава-Млава у Жагубици

pomocnik ministra za kulturuПилот пројекат локалног развоја (ЛДПП) је једна од компоненти Регионалног програма за културно и природно наслеђе Југоисточне Европе који је покренут 2003. године уз подршку Савета Европе. Земље учеснице програма су: БЈР Македонија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Црна Гора, Хрватска, Румунија и Србија.

Циљ ЛДПП је да постави методологију за дугорочни одрживи развој локалних средина и мудро управљање развојним потенцијалима, тако да се максимално искористе културно и природно наслеђе, препознати као један од кључних развојних чинилаца.

Очекивани резултат је демократски постигнут договор о будућој стратегији развоја, која укључује и успоставља везе између развоја привреде, културне разноликости, социјалне и територијалне повезаности и еколошке равнотеже.

Пројекат се спроводи на пилот територији регије Ресава-Млава, односно на територији општина Жагубица и Деспотовац, а у надлежности Министарства културе и информисања.

У Жагубици је 30. јула 2013. године одржана седница Управног одбора пројекта, којом је председавала госпођа Славица Трифуновић, помоћник министра културе и информисања у Влади Републике Србије.

Управни одбор је разматрао Извештај о спровођењу пилот пројекта локалног развоја „Ресава-Млава“ у првој половини 2013. године и оценио да је пројекат значајно напредовао у реализацији планираних активности.

Поред разматрања извештаја о спровођењу пројектних активности, Управни одбор је договорио методолошки оквир за дубљу анализу територије и динамику спровођења на изради дијагнозе територије, договорено је формирање радних група за спровођење дијагнозе и  формирање јединица за спровођење пројекта у Жагубици и Деспотовцу.

Такође је усвојен и Акциони план пилот пројекта локалног развоја „Ресава-Млава“ до краја 2013. године.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=Hhm_nQ3U-VQ&feature=c4-overview&list=UULIQiZ2ffyTMIowJVAgb1Mg{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB