• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

12 милиона динара за уређење атарских путева

Potpisivanje za uredjenje atarskih putevaМинистар пољопривреде и заштите животне средине у Влади Републике Србије Снежана Богосављевић – Бошковић, потписала је уговоре о уређењу 775 км атарских путева са представницима 63 града, односно општина, међу којима је и општина Жагубица. Укупна вредност ове инвестиције је 715,5 милиона динара, а план је да путеви буду ревитализовани у наредна четири месеца.

На том послу биће ангажована домаћа предузећа која ће извршити равнање терена, насипање шљунком или каменом подлогу путева и изградњу пропуста.

Богосављевић Бошковић је приликом потписивања уговора рекла да је уређење пољопривредног земљишта кроз изградњу, или ревитализацију пољских путева једна од најзначајнијих мера за унапређење услова и живота рада у сеоским подручјима.

"Директну корист од овог пројекта имају пољопривредници који ће изграђеним или ревитализованим пољским путевима лакше и сигурније стизати до својих пољопривредних површина и транспортовати своје производе", казала је Богосављевић Бошковић.

Она је додала да је то посебно важно за транспорт воћа и поврћа, јер очување њиховог квалитета у великој мери зависи од начина њиховог транспорта.

Општина Жагубица је од стране Министарства пољопривреде и заштите животне средине добила 6 милиона динара, са исто толико новца радове ће суфинансирати и локална самоуправа тако да ће са око 12 милиона динара бити уређени атарски путеви на територији месних заједница Жагубица, Крепољин, Суви До, Изварица и Милановац.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=TTsjQgoBgok{/videobox}

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB