• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Oдржана 55 седница Oпштинског већа у Жагубици

55 sednica Opstinskog veca ZagubicaУ Жагубици је 7. маја одржана 55 седница Општинског већа којом је председавао председник општине Жагубица Сафет Павловић. Већници су донели одлуке за 16 тачака, од којих ће се на наредном скупштинском заседању наћи три: Предлог одлуке о измени и допуни Одлуке о буџету за 2015.годину, затим Захтев за допуну акта о мрежи предшколских установа на територији општине Жагубица за насеља Близнак и Сиге и именовање нових чланова УО “Полетарац”Жагубица.

Поред ових, најважније тачке са дневног реда које су једногласно усвојене су и: Предлог програма коришћења буџетског фонда за заштиту животне средине општине Жагубица за 2015.годину, Захтев ЈКП Белосавац за давање сагласности за извођење радова на водоводној мрежи у Жагубици, Извештај о раду oпштинског правобранилаштва општине Жагубица и Извештај комисије за процену штете од елементарних непогода. Новине су присутне у начину избора општинског правобраниоца кога сада више не бира Скупштина општине, већ Oпштинско веће, и то на 5 година уместо досадашње 4, о чему је извештај поднела општински правобранилац, Милијада Петровић. Дневни ред допуњен је и тачком која се односила на захтев за обезбеђивање финансијских средстава средње Техничке школе у Жагубици, чиме се не увећавају, већ само врши прегруписавање средстава у оквиру буџета, што је такође једногласно усвојено.  

Седници већа су присуствовали и заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић, помоћник предсеника општине Душан Милосављевић, председник Скупштине општине Милена Пајић, начелник Општинске управе Животије Илић, начелници одељења Општинске управе, као и директори јавних предузећа и установа.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=5-d8akNXDhQ{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB