• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

X ликовна колонија УЛУХ-a у Жагубици

10 likovna kolonija Homolje art u ZagubiciЛиковна X колонија „Хомоље АРТ'' и ове године окупила је еминентне ликовне ствараоце из целе Србије, а инспирацију која их је надахњивала крај чувеног Врела Млаве преносили су на сликарска платна недељу дана, колико је трајала колонија. Јубиларну колонију отворила је Милена Пајић, председник СО Жагубица.

У оквиру ликовне колоније отворена је и изложба слика историчара уметности Здравка Вучиница, сликара из Београда, иначе селектора ликовних колонија у Жагубици. На отаварњу изложбе о аутору и изложеним делима говорио је Власта Николић, историчар уметности. Изложбу је отворио Љубиша Јовкић, заменик председника Општине Жагубица.

Диван гест ликовних ствараоца је био и тај да су део својих слика насталих на овој колонији поклонили у хуманитарне сврхе и онe су продатe у оквиру хуманитарне аукције слика коју су организовали општина Жагубица и Удружење ликовних уметника Хомоља, а средства прикупљена на овај начин усмерена су на рачун Удружења инвалида Хомоља које ће ускоро добити нове просторије и биће утрошена на њихово опремање. За уметнике је био организован и пријем у кабинету председника општине Жагубица Сафета Павловића, који је последњег дана колоније, и затворио ''Хомоље арт''.

Домаћин овогодишње колоније била је општина Жагубица, а организатори КПЦ, ТОЖ и УЛУХ. Богате активности УЛУХ-а обележиће и период пред нама: слике настале на прошлогодишњој колонији биће изложене у галерији Удружења ликовних уметника у време трајања манифестације „Сабор Врела Хомоља”, а једнодневна ликовна радионица организована у оквиру манифестације ‘’Ноћ у Горњаку’’ која традиционално окупља песнике и сликаре сваког августа.

У септембру све заљубљенике у ликовну уметност очекује самостална изложба скулптура академског вајара Јанка Лалића из Лазнице у кући Ђуре Јакшица у Београду.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=DAZ9QHG5oZU{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB