• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Јавни увид предлога планова за споменике природе општине Жагубице

Krupajsko vreloЗаконом о заштити природе дефинисана је израда годишњих и десетогодишњих планова програма управљања. Прописано је да десетогодишњи планови управљања иду на Јавни увид који траје месец дана. Сходно томе ЈКП "Белосавац" израдило је и ставило на Јавни увид предлоге планова управљања споменика природе "Врело Млаве", "Крупајско Врело" и "Хомољска потајница" за период од 2014 - 2023. године. Предлози планова управљања споменицима природе биће на увиду 30 дана, од 25-ог новембра до 24-ог децембра 2013. године.              

Јовица Траиловић, технички директор комуналног предузећа "Белосавац" Жагубица истиче:

"Заинтересовани субјекти, физичка и правна лица на територији наше општине и шире, имају право учешћа у креирању програма, па се из тог разлога и објављује Јавни увид. Предлози програма се могу видети у ЈКП "Белосавац" где су изложени сваког радног дана од 9-14 сати. Предлог плана управљања "Врела Млаве" биће изложен на инфо пулту у мотелу "Врело" у Жагубици, а предлог плана управљања "Крупајског врела" на инфо пулту у угоститељском објекту Љубише Петровића на Крупајском врелу у селу Милановац. Физичка и правна лица могу закључно са 24. децембром 2013. године, у писаној форми доставити питања, предлоге и примедбе на предлоге планова управљања, са назнаком "Врела Хомоља" Јавна расправа о предлозима планова управљања, a такође и електронском поштом на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.                  

Након спроведене Јавне расправе биће објављен извештај о извршеном Јавном увиду, где ће се дати презентација планова. Уследиће састанак са надзорним одбором који ће разматрати усвајање истих, и потом слање надлежном Министарству на даљу сагласност. Израда планова за поменуте споменике природе општине Жагубица, је јако значајна јер се на основу тога код Министарства конкурише за субвенције и то је један од начина да дођемо до средстава која су неопходна "Белосавцу"."

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=Iilu7BsHWYw{/videobox}

 

 

 

 

 

 

 

 

 


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB