• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Активности у месној заједници "Будућност" Близнак

MZ BliznakУ Месној заједници "Будућност" Близнак одрађен је велики део послова у протеклом периоду, имајући у виду поплаве које су на овом простору причиниле највеће штете.  У најудањенијим селима општине Жагубица - Близнак и Медвеђица, спроводе се активности зарад бољег живота становника. У разговору са председником Месне заједнице "Будућност" Момчилом Милошевићем, екипа Телевизије "Хомоље" упознала се са горућим проблемима мештана и даљим активностима које ће бити реализоване. Истичући добру сарадњу са локалном самоуправом општине Жагубица Милошевић посебно похваљује залагање и помоћ локалне управе при санирању штета од елементарних непогода.

"Санирали смо део локалних улица и клизишта које су последица елементарне непогоде. Такође смо на путу према "Планиници" попунили урушени део пута преко потока каменом и насипали исти да би мештани могли несметано да пролазе и обављају своје активности. Део пута који је уништила поплава у Медвеђици, такође смо адаптирали и средили. Крупнија инвестиција била нам је изградња новог потпорног зида код игралишта,  дужине око 20 - так метара. Оно што је приоритетно за период пред нама, јесте изградња базена за воду, првенствено за потребе основне школе, а такође и уређење путева према Бела реци, Липовици и према сеоској цркви", истакао је Момчило Милошевић.

Иако су Близнак и Медвеђица најудаљенија села у општини Жагубица, сређују се подједнако као и сва остала, у складу са приоритетима и новчаним могућностима, како месне заједнице, тако и локалног руководства општине Жагубица.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=Rejtplj7SLU{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB