• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Ансамбл „Младост“ из Крепољина на фестивалу у Бечу

KUD Mladost Krepoljin u BecuМанифестација „Ми смо деца весела“ која у Бечу већ по други пут окупља српска културно – уметничка друштва  и ове године је организована од стране Kултурно- спортског друштва „Бамби“, а подржана је средствимa фонда за културу општине Отакринг и Социјал – демократске странке града. Програму, у коме је поред још четири културно – уметничких друштава из Србије и Беча учествовало и Културно уметничко друштво „Младост“из Крепољина, присуствовала је многобројна публика из свих Бечких општина, као и посланик у Привредној комори Беча Дејан Митић.

Чланови ансамбла „Младост“ из Крепољина своје умеће представили су кроз три програмска наступа:  влашке игре, сплет игара из Србије и сплет влашких игара, a с обзиром да су у Бечу наступали први пут утисци су фантастични.

„Саставни део „Бамби киндер феста“ јесу и дружења, како учесника програма, тако и публике, а све доприноси стицању нових познанстава са јединственим циљем окупљања наших људи који живе и раде у Бечу и околини“, наводи секретар клуба „ Бамби“ Бранко Пантић и додаје да је ове године организација протекла добро, а све захваљујући добрим гостима који су уложили пуно напора да дођу и најбоље представе себе.

Фестивал је ове године протекао у лепој атмосфери, а пет културно - уметничких друштава колико је учествовало у програму је на ефектан начин представило своје репертоаре. Могле су се видети игре из разних крајева Србије што је  веома интересентно, а податак да су су се деца својски потрудила да програм изгледа добро, довољно говори о самој успешности целокупне организације манифестације.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=jGn9dfim830{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB