• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Апотека "Врело" Жагубица - у сусрет грађанима

Apoteka ZagubicaМесецима најављиван као ново и ефикасније оружје у борби против корупције, Закон о Јавним набавкама, који је ступио на снагу 1. априла 2013. године, успео је до сада да изазове углавном конфузију. Са тим проблемима суочавају се готово све апотеке у државној својини. Апотека "Врело" Жагубица за сада добро послује, а по речима шефа апотеке Иване Пајкић, диплпмираног фармацеута, нема ни много дефицитарних лекова.

"Лекове набављамо у складу са Јавним набавкама и трудимо се да их набаљамо или од добављача или интерно из наших апотека. Тренутно је једини проблем са леком "пропранолол" који нема паралелу, тачније одговарајућу замену. Надам се да ћемо у скорије време за то наћи решење и оправдати поверење пацијената. Иначе у апотеци раде три фармацеута и три техничара. Ради се у две смене, свака има дипломираног фармацеута, тако да пацијенти у било ком тренутку могу добити стручан савет о употреби лекова, дијететских производа и осталих препарата који се налазе у апотеци", издваја шеф апотекарске установе "Врело" Жагубица.

Приватне апотеке, које такође могу да издају лекове на рецепт и та средства касније рефундирају у РФЗО-у, не подлежу Закону о Јавним набавкама и лекове и даље могу да набављају слободно на тржишту. Ипак остаје и даље отворено питање како ускладити динамику промена на позитивној листи лекова Републичког фонда за здравствено осигурање са спровођењем тендерске процедуре.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=Evdy2Y6ZrXE{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB