• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Васкршња туцијада у Жагубици биће одржана 22. априла

Uskrsnja tucijada u ZagubiciТуристичка организација општине Жагубица организује ,,Васкршњу туцијаду" која се по други пут одржава у Жагубици. Од ове године увршћена је у Календар манифестација Туристичке организације истоимене општине, а биће одржана трећег дана Васкрса. Циљ је да деца више времена проведу у међусобном дружењу и игри, истакла је Мартина Лукић, директор Туристичке организације општине Жагубица и уједно најавила предстојеће такмичење у туцању васкршњим јајима:

"Замишљено је да се такмичење одржи у порти цркве "Свете Тројице", тако да се надам да ће нас време послужити и да ће дан протећи без кише. У случају падавина дешавање ће бити у холу Дома културе као и прошле године. Ове године такмичари се могу пријавити у две категорије и то: најлепше украшено Ускршље јаје и најјаче или најтврђе Ускршње јаје. Две комисије ће оцењивати јаја, а учесници могу бити сви заинтересовани грађани. Предност имају деца од седам година па навише",  рекла је Мартина.

Организатортакмичења је Туристичка организација у сарадњи са локалном самоуправом општине Жагубица, Културно просветним центром и Удружењем ликовних уметника Хомоља.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=nzTMtdhgHyc{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB