• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Грађевинска сезона при крају

Gradjevinska sezona pri krajuПредходних месец дана активности Дирекције за изградњу и развој општине Жагубица базирале су се на кооординацији, организацији и спровођењу ревитализације и поправке атарских путева у оквиру програма који општина Жагубица има са Министарством пољопривреде. Уз помоћ и подршку локалне самоуправе, започети радови поверени Дирекцији као надзорном органу, приводе се крају.По речима директора, Владана Мошића, радови се изводе на 14 локација, а укупна вредност истих је око 14 милиона динара.

"Незавршена је остала улица Николе Пашића у Лазници као последња у заокруживању циклуса асфалтних радова у текућој години. Надам се да ћемо у складу са временским условима заједно са ЈКП "Белосавац",  успети да завршимо припремне радове и да асфалтирамо ту улицу у оквиру комплекса радова на кишној и фекалној канализацији. Последице мајских поплава и оштећења која имамо на локалној инфраструктури како на путевима, тако и на објектма и системима, нисмо успели да отклонимо у потпуној мери, па користимо лепо време да појединости и завршимо. Иначе, ребалансом буџета опредељено је 13 милиона динара за исто, али ћемо неке од радова оставити за следећу годину јер нећемо имати времена до почетка зиме. Ту су радови на санацији дела локалног пута према Брезници и изградња моста у центру насеља Јошаница где је одрађен алтернативни прелаз преко реке који мештани за сада користе, а реализацију пројекта спровешћемо на пролеће“, наводи Мошић.

Од осталих значајнијих активности за следећу грађевинску сезону  треба издвојити уређење трга у насељу Сиге, тачније платоа око цркве. Вредност радова је око 2 милиона динара, а цео поступак је у тендерској процедури. Мошић је најавио и једну крупну инвестицију која се очекује са првим лепим данима након снега, а то је изградња водоводног система која ће објединити три насеља у западном делу општине - Крупају, Милановац и Сиге. С тим у вези је и израда сложеног пројекта за извориште из постојеће бушотине на Крупајском врелу, чиме ће се омогућити да ова три насеља буду снабдевена здравом пијаћом водом, а решио би се вишегодишњи проблем са којим се сусрећу житељи овог дела жагубичке општине.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=RPxhe3Lw7nA{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB