• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Делегација Министарства и јавних предузећа енергетике РС посетила рудник у Крепољину

d trifunovicОве године се у Србији обележава 160 година рударства, а по традицији ће бити обележен и 6.август „Дан рудара“.

Усвајање акционог плана консолидације за опоравак рудника у саставу јавног предузећа Ресавица, била је тема разговора на састанку одржаном  протекле недеље у дирекцији рудника у Крепољину.

Јавно предузеће за подземну експлоатацију угља Ресавица обједињује девет рудника са  подземном експлоатацијом, међу којима је и рудник мрког угља "Јасеновац" Крепољин.

У циљузадовољења  потреба  потрошача за угљем, ради се на стварању услова и оспособљавању радника да значајно повећају производњу.

Састанку су присуствовали мр. ДејанТрифуновић, помоћник министраенергетике, др Милија Булатовић, прeдседник eлектро мрежа Србије, Владан Милошевић, генерални директор јавног предузећа за подземну експлоатацију угља Ресавица, Стеван Ђелатовић, заменик директора JП ПЕУ Ресавица, мр Саша Огњановић директор рудника мрког угља "Јасеновац" и представници синдиката.

Природни ресурси за повећање производње постоје али је потребно уложити доста средстава да би се постојећи рудници довели у стање да остварују знатно већу производњу, што је случај  и са рудником "Јасеновац" Крепољин.

Циљ министарства је унапређење прихода, а не расхода, следи отварање нових лежишта, нема затварања, нема отпуштања, идемо даље -закључено је на састанку.

Очекује се да производња угља из јамских копова ове године буде већа за 15 процената.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=j-qwwGKiO0o&feature=c4-overview&list=UULIQiZ2ffyTMIowJVAgb1Mg{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB