• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Дечја недеља обележена у О.Ш. "Јован Шербановић" Крепољин

decja nedelja u KrepoljinuУ четвртак,  10-ог октобра, 30-так ученика првог разреда Основне школе "Јован Шербановић" из Крепољина , посадило је садницу кестена.Традиционално годинама уназад, у оквиру "Дечје недеље"  ученици у Крепољину саде дрво генерације - симбол ђака првака.

Основци  ове школе су део маште приказали и кроз цртеже на бетону, где  се могло видети шаренило боја по њиховој замисли. Најбољи награђени литерарни радови на тему "Слушајте мама и тата, желим сестру ил' брата", су радови Николе Михајловића, Теодоре Станковић  и Анастасије Миленковић.

Горан Милинковић, директор школе у насељу Крепољин у интервијуу за Тв "Хомоље" каже:

"После спортске недеље у септембру, коју смо имали, друга недеља октобра месеца је пуна дешавања у школи у Крепољину.  Дечја недеља под слоганом "Слушајте мама и тата желим сестру ил' брата" организована је у циљу остварења управо онога што деца желе, а то значи да се повећа наталитет.  Ми смо у оквиру тога у уторак имали један успешан маскембал где смо најбоље маске наградили и где су маскирани ученици продефиловали центром Крепољина. Данас је на реду да угостимо ђаке прваке из централне школе и издвојених одељења, да пожелимо добродошлицу,  поделимо беџеве и пригодне поклоне слаткише. Задовољство је било слушати децу која су читала литерарне радове  са јасном поруком да не живе сами,  да имају сестру или брата, а да наша школа има што више ученика. То нам је једини циљ и надам се да ће ове данашње поруке које су овде изречене утицати на родитеље,  да ће стварно следеће године бити више деце и у први разред  уписано више првака, а не само 30, као ове школске године."

Ученици Основне школе из Крепољина  су на часовима ликовног цртали на тему  Дечје недеље  а најлепши цртежи изложени су у холу школе у Крепољину.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=xu0DjV2cqJA{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB