• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Диван и племенит гест сјајних уметника

Humanitarna aukcija slika u Zagubici 2015На хуманитарној аукцији слика у Жагубици обезбеђено је више од 200 хиљада динара, а средства ће бити уплаћена на рачун Удружења инвалида Хомоља. Организатор и генерални покровитељ ове аукције је Општина Жагубица, у сарадњи са Удружењем ликовних уметника Хомоља. У питању су слике настале на управо завршеној, десетој ликовној колонији ‘’Хомоље АРТ’’, која је од 24.до 30.маја окупила 23-троје уметника из Србије.

Према речима председника општине Жагубица Сафета Павловића, ово је трећа аукција слика хуманитарног карактера, а средства са претходне две, усмерена су на рачун Црвеног крста Жагубица и она су више него корисно искоришћена. Дејан Николић, секретар Црвеног крста општине Жагубица, потсетио је присутне да су средства уложена у лечење и куповину лекова и другог потребног материјала за кориснике ове организације, као и за куповину доставног возила.

Ове године средства ће бити уплаћена на рачун Удружења инвалида Хомоља, а с обзиром на то ће ово удружење добити нове просторије, део средстава биће намењен управо за њихово опремање. Своју захвалност, али и одушевљење овим потезом локалне самоуправе, несебично је изразио председник Удружења Дејан Грујић, истакавши да је ово велики дан за њихово удружење и најтоплије захвалио председниоку општинеСафету Павловићу.

Удружење ликовних уметника Хомоља је било донатор 15 слика, продато је 9 и прикупљена су средства у износу од 205.000,00 динара. Остале слике биће додељене другим донаторима који су оправдали свој изостанак, али и исказали заинтересованост за учешће у овој и другим хуманитарним активностима у општини Жагубица.  Тако су, поред своје пословности, показали и своје велико срце, истакнути привредници општине Жагубица и Браничевског округа, као и физичка лица, а много више од материјалне, значи морална подршка пружена на овај начин.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=MAURyWqjL8Q{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB