• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Добра информисаност - фактор успешног одабира занимања

prof orjantacijaОсновна школа "Моша Пијаде" у Жагубици је од септембра 2012. године укључена у пројекат "Професионална орјентација" на преласку ученика у средње школе. Наставак пројекта одржан је 16.маја у просторијама основне школе "Моша Пијаде" у Жагубици.

Како направити прави избор и како се орјентисати кад су у питању битне животне одлуке - питања су без одговора пред ученицима. Одговоре на њих добили смо од дипломираног психолога, саветнице за планирање каријере госпође Драгане Стојиљковић која је истакла да је основни фактор  успешног одабира занимања пре свега добра информисаност, јер да би се донела добра одлука морају се имати квалитетне информације. Основно је да се избор занимања усклади са способностима и личним карактеристикама.

Директор о.ш."Моша Пијаде" Снежана Николић изнела је мишљење о утицају предавања на ученике.

Основни циљ пројекта је да се ученици уз заједничку помоћ школе, наставника, педагога и родитеља информишу, а самим тим и дођу до закључка које ће занимање одабрати. Зато је порука: разговарајте са психологом, то ће вам дати могућност да се орјентишете а самим тим и направите добар избор...!

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=LWISQzMf4x4{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB