• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Додела новогодишњих пакетића и деци из социјално угрожених породица

Пакетићи за социјално угроженеУочи Српске Нове године локална самоуправа и Црвени крст општине Жагубица, обрадовали су и малишане из породица социјално угрожених, доделом новогодишњих пакетића.

За наше најмлађе суграђане била је ово прилика не само да се друже, добију пакетиће, већ и да се сретну са Деда Мразом.

"То је још један доказ како локална самоуправа и Црвени крст брину о својим грађанима, о  деци социјално угроженог становништва. Данас смо поделили пакетиће за децу до десет година старости, за кориснике социјалне помоћи. Наставићемо да радимо и даље са таквим акцијама и трудићемо се да што више помогнемо нашим грађанима", рекао је секретар Црвеног крста општине Жагубица, Дејан Николић.

Заменик председника општине Жагубица, Љубиша Јовкић, истако је: "Општина Жагубица брине о свим својим грађанима и  данас смо имали акцију за Српску Нову годину, доделе новогодишњих пакетића деци из социјално угрожених породица. То је једна од низа акција које општина Жагубица спроводи како би  свим својим  грађанима помогла на адекватан начин. Што се тиче угрожених породица, ми смо пре пар дана имали акцију додељивања шпорета и пећи. Радимо на томе да уредимо простор бившег "Ауто-мото друштва",  за наше грађане који су стамбено угрожени и да их тамо привремено сместимо. Затим смо пред нову годину имали хуманитарну аукцију слика, где смо у сарадњи са Удружењем ликовних уметника и Црвеним крстом, прикупили одређена средства, која ћемо наменски утрошити за помоћ социјално најугроженијим становницима наше општине. Тежићемо да у наредном периоду, у сарадњи са одређеним министарствима реализујемо низ пројеката који су у току и обезбедити још већа средства, тако да  сваки грађанин у нашој општини живи што квалитетније и што боље".

Након доделе пакетића, песме  и приче са Деда Мразом, уследило је и заједничко сликање, а како надлежни кажу, ово је само један мали знак пажње којим општина Жагубица показује да деца из ове осетљиве категорије становништва неће бити изостављена ни на који начин.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=tkmf-okw8Ys{/videobox}

 

 


© 2022 Општина Жагубица
design by XB