• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Едукативно предавање на тему борбе против трговине људима

-Predavanje u Tehnickoj skoli u ZagubiciБорба против трговине људима као проблем светских размера, једнако погађа како земље које се налазе у периоду економске и друштвене транзиције, тако и индустријски развијене. С обзиром да је ово вишеслојан, комплексан и динамичан друштвени феномен који захтева свеобухватни (правни и друштвени) приступ проблему, односно примену ефикасних мера на плану превенције, сузбијања, кажњавања учинилаца и заштите жртава, потребно је истом приступити правилно.

Стога, Одсек пограничне полиције за странце, сузбијање илегалних миграција и трговине људима Полицијска управа Пожаревац у сарадњи са одељењем Министарства просвете, Црвеним крстом и локалним самоуправама, организује презентације и предавања. Једно од таквих је у сарадњи са Полицијском станицом и институцијама општине Жагубица организовано у основним школама у Крепољину и Жагубици, као и у средњој Техничкој школи у Жагубици.

Трговина људима, обухвата фазе врбовања, транспорта и експлоатације жртава, у својим различитим облицима са којима се сусрећу жене, деца и мушкарци подвргавајући се разноврсним облицима злостављања и искоришћавања којима се пак повређују њихова основна људска права. По речима г– дина Ивице Стојановића, инспектора одсека пограничне полиције, Министарство унутрашњих послова препознало је да се само заједничком акцијом може обухватити борба против трговине људима, јер је после борбе против трговине наркоманијом поменута област и најбитнија.

Директор Техничке школе у Жагубици Душан Милосављевић, презентацију је оценио као веома позитивну, јер су ученици могли да чују одговоре на питања, ко су жртве трговине људима у Србији данас, ко су трговци људима, шта су највеће предрасуде, зашто она уопште постоји и што је најважније како је препознати.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=mTETg-f81TI{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB