• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Едукативно предавање у организацији ОЗЗ „Млава“

Predavanje o poljoprivredi 2015У Жагубици је недавно одржано предавање за пољопривреднике у организацији ОЗЗ „Млава – Стамат Миловановић“. Скуп је био веома посећен од стране ратара, пољопривредника општине Жагубица који су имали могућности да чују више о новим достигнућима у пољопривредној производњи и усаврше већ постојеће знање о узгоју ратарских култура и њиховој заштити, kao и о најсавременијим методама развоја осталих грана у пољопривредној производњи, пре свега у сточарству.

Едукација произвођачана подручју  општине Жагубица и шире, неопходна је самим тим што се нова знања и примењују у производњи, а развој сточарства добија на значају, каже директор ОЗЗ „Млава“, један од предавача,  и истиче да је присуство еминентних стручњака из различитих области на оваквим поучним предавањима утолико значајније. Скупу су присуствовали и део знања презентовали: Југослав Ђурђевић, представник фирме Агро – сава који је говорио о новим тенденцијама у производљи кукуруза, сортама и заштити кукуруза и сортименту АС хибрида за 2015. годину, Мирослав Николић, представник фирме „Биофор“, представио је нова средства у ратарској производњи и микробиолошка ђубрива, а главни одгајивачки план у сточарству који је донет за наредних пет година, образложио је Стамат Миловановић.

На презентацији су се могла разменити мишљења и такође чути различита питања из поменутих области. Према оцени организатора предавање је било веома посећено, а пољопривредници јако заинтересовани да чују новине које ће применити у свом домаћинству. 

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=eo8nE3iq9ro{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB