• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Poslovnik OIK 1

SPISAK OVLASCENIH SLUZBENIH LICA 1

Жагубица добија теретану на отвореном

Ugovor za teretanuМинистарство омладине и спорта одобрило је Канцеларији за младе општине Жагубица пројекат „Изградња теретане на отвореном“.

Општина Жагубица припада IV категорији неразвијених општина и девастирано је подручје, те се млади ове општине сусрећу са проблемима који се, између осталог, огледају у недовољно развијеној спортско-рекреативној  инфраструктури и оскудним условима за активно и квалитетно провођење слободног времена, неговање здравих и безбедних стилова живота.

Пројекат  „И МЛАДИ И ЗДРАВИ“   бави се  управо решавањем ових проблема. Изградња теретане на отвореном простору, у близини терена за мале спортове Средње Техничке школе, младима омогућава  доступност квалитетне и бесплатне рекреације на отвореном, чистом ваздуху, промовише  се неговање здравих навика и стилова живота.

Обзиром да овај пројекат финансира Министарство омладине и спорта а спроводи га лаокална самоуправа преко канцеларије за младе, председник општине Жагубица  Сафет Павловић  и директор фирме „Симкон“  из Крагујевца Биљана Парезановић уз присуство координатора на овом пројекту Жарка Стојановића, потписали су уговор којим је обезбеђена набавка спортске опреме. Потписивање  уговора представља први корак у реализацији пројекта, а у року од месец дана очекује се инсталирање опреме и наставак осталих активности пројекта.

- Мислим да ће ова теретана допринети да се што више, пре свега младих, окрене спортским активностима и да квалитетније проводе слободно време - рекао је координатор Жарко Стојановић.

Иначе, пројекат је КЗМ Жагубица поднела Министарству омладине и спорта у оквиру Конкурса за подршку јединицама локалне самоуправе из  IV групе развијености за спровођење омладинске политике на локалном нивоу и реализацију Локалних акционих планова за младе.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=ObrtMEt7Gjs&feature=youtu.be{/videobox}


img 663

social housing125 x 125

EP 350 200 LAT

Котлови лого

© 2022 Општина Жагубица
design by XB