• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Изложба фотографија „ Oднос према животној средини“

-Momir Dragicevic - odnos prema sredini - izlozba foto u ZagubiciЦентар за Фото таленте Србије је и ове године у Жагубици организовао 10. изложбу фотографија, Еко - фото, на којој су учешће узели сви фото – клубови у Србији, а и појединци, фотографи и фотоаматери.

Поставка изложбе која је отворена у средњој Техничкој школи у Жагубици, има поднаслов - Однос према животној средини, а осликава понашање грађана према животном окружењу.

Најбоље фотографије у протеклих 9 година, по мишљењу стручног жирија Фото - савеза Србије, представљене су мештанима општине Жагубица, а по речима Момира Драгићевића, председника Центра за фототаленте, ретроспективна поставка награђених фотографија представља праву слику околине у којој боравимо.

„Фотографије су углавном у негативном контексту, с тим да се у последње време појављују лепше фотографије, што значи да смо мало успели да допремо до свести људи, да им помогнемо да виде шта раде и да се мало допринесе бољем понашању према нашој животној средини“, рекао је Драгићевић.

Г – дин Драгићевић навео је да Центар за фототаленте ове године слави и јубилеј 20. година рада, а о заинтересованости за саме изложбе каже да је велика.

Овакав вид изложбе у Жагубици се организује већ четврти пут у сарадњи са Удружењем ликовних уметника Хомоља.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=9Nu1_2lueLU{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB