• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Квалитетније водоснабдевање за мештане Сувог Дола

Zamena azbestnih cevi u Suvom Dolu 2На задовољство великог броја грађана, завршена је замена азбестних цеви од Белосавца до Сувог Дола, у дужини од 1км и 600 метара. Азбестне цеви постављене пре 40 година, замењене су полиетиленским, односно пластичним цевима, чиме ће на дужи период бити решен проблем водоснабдевања становништва овог насеља. 

Извођач радова је ЈКП „Белосавац“, а целокупна средства су обезбеђена из буџета локалне самоуправе општине Жагубица.

„Заменом дотрајалих водоводних цеви очекује се уштеда у одржавању водоводне инфраструктуре, као и смањење губитака на мрежи“, тврди руководилац оперативе Предраг Ивковић, а за грађане ће према његовим речима, то значити бољу и квалитетнију снабдевеност водом.

Реализацијом овог  капиталног пројекта, осим што ће азбестне цеви бити замењене пластичним, биће спречен губитак воде. Водовод је изграђен давне 1974. године и од тада, осим ситнијих интервенција, никад није реконструисан.

Иначе, према речима надлежних у ЈКП “Белосавац”, водоводна мрежа је стара, па су азбест-цементне и металне цеви дотрајале због чега су честе хаварије на мрежи.

Учестали кварови, изискују стална искључења воде током њиховог отклањања, а самим тим доводе и до нередовног снабдевања водом домаћинстава и у другим насељима на територији општине Жагубица. Решавање таквих проблема биће један од приоритета за шта ће се у будућем периоду залагати локална самоуправа.

Из ЈКП-а „Белосавац“ јављају да је вода пуштена кроз нове цеви и потрошачи се већ напајају кроз исте.

Како надлежни истичу у плану је реконструкција и преосталог дела мреже у Сувом  Долу.

{videobox}http://www.youtube.com/watch?v=W9aV-hzdGIE&feature=youtu.be{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB