• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Конструктивно заседање Скупштине општине Жагубица

16 Sednica SOZОдборници локалног парламента општине Жагубица одржали су XVI редовно Скупштинско заседање у понедељак 16. јуна. Седници је присутвовао 21 одборник, довољан број за доношење пуноважних одлука, а дневни ред је садржао 14. тачака.

Председник СО Жагубица Небојша Илић, је по завршетку седнице са задовољством истакао да је ово једно од ретких  конструктивних заседања које је садржало ефикасне дискусије и добре предлоге у циљу доношења важних одлука изгласаних од стране скупштинске већине:

"Oд свих тачака дневног реда лично бих издвојио три:  Предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине Жагубица за 2013.годину, јер је стратешки доста важна тачка за функционисање локалне самоуправе. Образложени су приходи, расходи и битне ставке овог предлога, а Одлука је усвојена већином гласова. Седма тачка била је предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Жагубица за 2014.годину, тзв. ребаланс буџета. Ова тачка се на дневном реду нашла услед последица поплава које су се недавно десиле у Србији, а захватиле и подручје општине Жагубица. Штета је доста велика и управо се овом одлуком отворио простор да се део средстава из општинског - локалног буџета определи за отклањање штета било да се ради о инфраструктури или пољопривредном земљишту. Локална самоуправа је и те како била будна када је отворила простор да се део штете коју су претрпели наши грађани надокнади и да се у некој мери санирају последице. Усвојен је и предлог Одлуке о погодностима инвеститора за дирекне инвестиције на територији општине Жагубица. Иначе ово је први пут да СО донесе овакву одлуку и утврди неке критеријуме и услове о погодностима  за директне инвеститоре које се односе на умањење или ослобађање обавезе плаћања накнада и такса које актима уређује и убира  општина преко локалне пореске администрације", образложио је председник СО Жагубица.

Поред набројаних, важност су имале и остале теме:  предлози Решења о именовању Стручног тима општине Жагубица за израду конкурсне документације за доношење концесионог акта, именовању чланова школског одбора основних школа Лазница и Крепољин, као и предлози Решења о именовању представнка у Стручном активу за развојно планирање Техничке школе Жагубица и три представника општине Жагубица у стручном тиму за заштиту ученика од дискриминације, насиља и злостављања. Усвојен је и предлог Закључка финансијског извештаја Предшколске установе "Полетарац" Жагубица за 2014. годину, а дискусија се водила и о предлогу Одлуке о усвајању Оперативног плана за одбрану од поплава за воде другог реда на територији општине Жагубица за текућу годину. Такође је од стране већине одборника дата сагласност Оливери Пауљескић, Народном посланику и заменику председника Скупштине општине Жагубица, за обављање две функције, јер исте нису у сукобу интереса и обе су законодавне.  

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=9o4sAi--XRo{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB