• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Представници наше и других земаља, гости XVI Сабора у Жагубици

 Prijem gostiju u okviru Sabora Vrela Homolja 2018У оквиру традиционалне, централне Манифестације општине Жагубица, Сабор „Врела Хомоља“, Жагубицу су посетиле и делегације других држава, као и представници многобојних локалних самоуправа, региона и шире, за које је био организован срдачан пријем и добродошлица у кабинету председника општине Жагубица Сафета Павловића.

Први дан Сабора је управо и почео пријемом гостију из Републике Пољске, братског и пријатељског града општине Жагубица Пјотркоф Трибуналског у кабинету председника. Делегацију Пољске је предводио Кшиштоф Хојњак - градоначелник овог места, а чинили су је и Богдан Мјуник –секретар града и Марћин Фијалковски - сарадник канцеларије за фондове Европске Уније и интеграције.

Другог дана централног, туристичког, привредног и културног дешавања у општини Жагубица, Сафет Павловић, председник општине, разговарао је са гостима из Румуније, представницима града Бања Херкулана - председником, замеником председника и чланом градског већа овог места.

Манифестацији су присуствовали и проф.др Цвијан Мекић, председник жирија за оцену квалитета хране на Београдском Етно -  Сајму хране и пића и др Зорица Новаковић, представник Министарства привреде, шумарства  и водопривреде Републике Србије.

И други представници Државне управе Републике Србије и локалних самоуправа су такође били гости Сабора:  Верољуб Арсић потпредседник Народне скупштине и председник Одбора за финансије и Републички буџет,  затим Душко Нединић, председник општине Петровац на Млави, са сарадницима, Саша Павловић, заменик градоначелника Пожаревца, Малиша Антонијевић,председник општине мало Црниће и председник Скупштине општине, Новица Јаношевић председник општине Кучево, Јован Лукић, председник општине Жабари и Дејан Адамовић, председник Скупштине општине  овог места, као и представници важних институција Републике Србије, директори јавних предузећа и установа  и друге званице.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=DPR5-ymtvNw{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB