• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Бесплатне услуге матичења стоке у Канцеларији за пољопривреду општине Жагубица

 Besplatne usluge matičenja za građane opštine ŽagubicaПравилником о условима за испуњавање пуног и непотпуног порекла квалитетних приплодних домаћих животиња и условима за упис домаћих животиња у матичну евиденцију, односно у регистар, регулисано је које животиње испуњавају услове за пуно порекло. Квалитетне приплодне домаће животиње имају пуно порекло под условом да су њихови родитељи и родитељи родитеља уписани у матичну евиденцију, изузев код копитара где пуно порекло имају она грла код којих је пет генерација предака уписано у матичну евиденцију.

О поменутој теми говорио је Томислав Рајковић, директор Канцеларије за пољопривреду општине Жагубица, где се од априла месеца 2018. године, за мештане општине Жагубица, обављају бесплатне услуге уписа стоке у матичну евидецију.

Рајковић је истакао да је за услуге увођења грла у матичну евиденцију заинтересованост грађана велика, док је Милена Марковић, административни сарадник навела подстицаје локалне и републичке, које су за пољопривредне произвођаче од изузетне користи.  

Пољопривредни произвођачи који желе да остваре право на субвеције, да засаде вишегодишње засаде ораха, што је такође тренутна актуелност и сви који првенствено имају вољу да  уматиче грла потпуно бесплатно, могу да дођу у Канцеларију за пољопривреду или да позову број телефона 643  - 421 како би разрешили евентуалне недоумице и добили потребне информације.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=4fQg4D8PaRU{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB