Штампа

Компанија „Авала ресурс“ донирала први контигент помоћи за Жагубицу

 Kompanija Avala resurs donirala prvi kontingent pomoćiКанадска компанија „Авала ресурс – Данди племенити метали“ испоручила је прву донацију у виду помоћи у намештају домаћинствима поплављеним 2. августа.

Нада Ивановић, менаџер за истражне просторе компаније „Авала“, истакла је да заједно са представницима компаније интензивно ради на доброј комуникацији са грађанством и првенствено са локалном самоуправом општине Жагубица, са којом гаје дугогодишњу сарадњу.  Такође је прецизирала да у датом тренутку није било полемике да ли ће помоћи или не, јер је одговор наравно био позитиван:

„Реаговали смо одмах, како бисмо обезбедили воду, а потом по процени Комисије за деловање у ванредним условима, како су нам рекли, било је најпрече да се обезбеде лежајеви. Одмах смо са компанијом „Симпо“ ступили у контакт  и они су у што краћем могућем року послали први контигент лежајева  који су имали на лагеру“, истакла је Нада.    

У нади да се елементарна непогода овакве врсте никада заиста и не понови Предраг Ивковић, заменик председника општине Жагубица изразио је захвалност свима који добровољно помажу мештанима Жагубице  да поново од почетка почну да куће своје домове:

„Захваљујем  Компанији „Авала ресурс – Данди племенити метали“ што су се у рекордном року први одазвали и упутили прву помоћ, од 50 каучева, из компаније „Симпо“ становништву Жагубице. Позивам све компаније и предузетнике који су у могућноси да помогну како би се последице од поплаве што пре санирале. Тим поводом, подсећам, отворен је и динарски и девизни жиро – рачун, па ко је у прилици може помоћи и на тај начин“,рекао је Ивковић.

Ово је само један део помоћи дониран грађанима Жагубице од стране компаније „Авала“ која је стигла по захтеву Штаба за деловање у ванредним условима, а према списковима које је на терену правила Комисија за процену штете. Помоћ ће пристизати и надаље и свима ће се изаћи у сусрет, по приоритетима у зависности од угрожености домаћинстава.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=KEg-dmJD6uc{/videobox}