• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Актуелни послови у пољопривреди

 Aktuelni poslovi u poljoprivrediУ данашње време успешна производња у сточарству се тешко може замислити, бар када се ради о крупној стоци, без спремања силаже.

Сам процес силирања се одвија укишељавањем свеже зелене крме, путем природних ферментационих процеса, уз могућност вештачког додавања одређених хемијских средстава за поспешивање ферментације. Деградација хранљивих материја је, при спремању силаже, мања у односу на сено док су  трошкови спремања силаже, у односу на сено нижи, према неким истраживањима чак за једну трећину.

По речима Томислава Рајковића, директора Канцеларије за пољопривреду у општини Жагубица, када су у питању јесењи радови,тренутно је најактуелнија припрема силаже, која када се правилно припреми, у исхрани стоке има велику важност.

Што се приноса кукуруза тиче, с обзиром да је већи број парцела у насељу Жагубица захваћен поплавом, ипак ће се убрати и више него што се очекивало, а они који не спремају силажу бербу кукуруза ће отпочети већ првих дана октобра месеца.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=xWQBNpL9pcw{/videobox}


© 2022 Општина Жагубица
design by XB